0629045912
info@natuurgroenenbeleving.nl
Natuur, Groen & Beleving - Mooie tuinen, natuur beleven, groene inspiratie!

Tuinonderhoud

Tuinen vragen onderhoud en tuinonderhoud is maatwerk. Het noodzakelijke onderhoud stemmen we af op de wensen van de klant. We verrichten onderhoud aan natuurvriendelijke tuinen en ‘gewone tuinen’ – zowel van particulieren als bedrijven. Uiteraard maken we na een kennismakingsgesprek eerst een offerte.

 

Het hele jaar door kan er tuinonderhoud plaatsvinden. Te veel opruimen en snoeien is niet altijd gunstig. Een natuurvriendelijke tuin heeft namelijk ook als doel om bescherming te bieden aan tuinbewoners in de wintermaanden.

 

De mogelijkheden bij tuinonderhoud door Natuur, Groen & Beleving

  • Zeker vóór de winter is het gunstig voor flora en fauna om zoveel mogelijk te laten staan. Zo biedt de tuin schuilmogelijkheden en voedsel voor vogels; een klein hoekje compost geeft al veel leven. Een zogenaamde winterbeurt waarbij alles tot de grond afgeknipt en leeg geharkt wordt, is niet te adviseren. Een nette tuin is prima te realiseren mét oog voor de winterbewoners van de tuin. 
  • Het snoeiafval kan ter plaatse verkleind worden en in de vorm van houtsnippers terug gebracht worden in de tuin. Dit heeft een positieve uitwerking op het bodemleven. Als de ruimte het toelaat kunnen ook takken worden verwerkt in takkenrillen, welke weer schuilplaatsen bieden voor vogels, egels en andere tuindieren.
  • Uitgebloeide planten terugsnoeien voor een tweede bloei. Te groot geworden heesters of planten bijhouden, zodat er ruimte overblijft voor andere beplanting. Het kan per plant en tuin verschillen wat er nodig of gewenst is, het is dus altijd maatwerk. 
  • Onderhoud wordt uitgevoerd met gevoel voor de beplanting, in samenhang met de omgeving. We gebruiken alleen natuurlijke meststoffen, geen kunstmest.