Als ontwerper moet je je goed kunnen verplaatsen in de tuineigenaar. Ieder mens is immers verschillend en heeft zijn eigen ideeën en wensen. Ook het huis, de ligging en de inrichting zijn bij iedereen weer anders. Dat geldt tevens voor de directe omgeving en de bodemgesteldheid.
Na een eerste kennismakingsgesprek breng ik de wensen van de klant en de mogelijkheden van de tuin in kaart door middel van een schetsontwerp. Het tuinontwerp is daarna de leidraad voor de aanleg van de tuin. Dit is een dynamisch proces waarbij gaandeweg aanvullende wensen besproken en aanpassingen gerealiseerd worden.
De klant ontvangt vooraf altijd een duidelijke offerte en deze wordt opnieuw doorgesproken. Wanneer er overeenstemming is bereikt, kan er met de opdracht gestart worden. Om kosten te besparen is het ook mogelijk om zelf mee te werken.
Hieronder lees je meer over de aandachtspunten en mogelijkheden bij een tuinontwerp door Natuur, Groen & Beleving.
Een grote tuin is niet noodzakelijk – ook in kleine tuinen kan veel worden gerealiseerd. Door gebruik te maken van bepaalde effecten kan een kleine tuin groter lijken.
De beplanting in het ontwerp speelt een belangrijke rol in de uitstraling van de tuin. Het kan voor een speels natuurlijk effect zorgen of voor het tegenovergestelde: strak en modern. Tevens bepaalt de beplanting voor een groot deel of de tuin veel of weinig onderhoud nodig heeft.
In het ontwerp kunnen we door bijvoorbeeld hergebruik van bestaande en/of aanwezige materialen, voor een milieuvriendelijke tuin zorgen. Door in het beplantingsplan gebruik te maken van bes-dragende heesters en waardplanten voor vlinders, stimuleren we de fauna.